Línia 1: Biodiversitat florística i taxonòmica de les plantes vasculars

 • Actuacions
 • Membres


 • Anàlisi i documentació de col·leccions científiques
  Millora del coneixement dels herbaris BC i BCN, fer-ne evident la importància per a estudis sobre biodiversitat i com a repositoris d’informació sobre distribució, ecologia, fenologia i variabilitat dels tàxons.
  El pla de treball consisteix a l'estudi dels materials d’interès taxonòmic i corològic de les recol·leccions de Trèmols, Costa, Ramon Bolòs i altres, de la col·lecció del N d’Àfrica i la brioteca, així com de documentació de col·leccions històriques.
 • Estudis sistemàtics en Silene (grup de S. nocturna, bàsicament), Linaria sect. Supinae i en Limonium sect. Limonium
  Establiment de les relacions i revisió la taxonomia de les plantes d’aquests grups especialment a la península Ibèrica, Balears i nord d'Àfrica.
 • Estudis sobre la flora vascular de Catalunya
  Prospecció florística i edició de treballs sobre flora vascular de Catalunya.
  El pla de treball consisteix a la prospecció de diferents territoris de Catalunya. Inclou censos i estat de conservació poblacional de plantes rares, endèmiques o amenaçades.
 • Estudi de la flora al·lòctona
  Conèixer les espècies introduïdes a Catalunya (i territoris veïns), identificar aquelles espècies invasores i les seves vies d’introducció, inferir la distribució potencial mitjançant estudis de modelització de nínxol ecològic (ENM) d’espècies amb elevat potencial invasor i proporcionar dades com àrea nativa, estat d’invasió o hàbitat a Catalunya per a cada tàxon.
  El pla de treball consisteix a la publicació del catàleg de la flora al·lòctona dels Països Catalans gràcies a la tesi de Carlos Gómez que finalitzarà els pròxims mesos, estudi de les plantes al·lòctones a la Costa Brava gràcies al projecte LIFE MedCLIFFS, elaboració d’una checklist de plantes al·lòctones dels Pirineus, estudi taxonòmic i corològic de gèneres com Agave, Carpobrotus i Kalanchoe.


Carles Benedí

Xavier Font

Carlos Gómez

Neus Ibáñez

Jordi López Pujol

Neus Nualart

Llorenç Sáez

Ignasi Soriano