Línia 1: Biodiversitat florística i taxonòmica de les plantes vasculars

  • Actuacions
  • Membres


  • Flora iberica: s'ha completat la publicació de l'obra amb els volums de Compositae (partim) i Gramineae (partim).
  • Atles de la flora dels Pirineus (POCTEFA): revisió i actualització de l'Atles i generació de la llista vermella d'espècies pirinenques a partir deles dades obtingudes.
  • Scicomove: projecte on hi participen diferents museus d'Europa i Llatinoamèrica, per estudiar els intercanvis d'espècimens entre Europa i Amèrica, que ha enriquit les col·leccions del segle XVIII dels museus.
  • Estudi de plantes al·lòctones: destaquen les recerques sobre els patrons d'invasió i modelització de nínxol de Kalanchoe × houghtonii i sobre l'evolució del nínxol ecològic durant el procés d'invasió de Lilium lancifolium, ambdós a escala global. A escala regional, s'han obtingut nombroses noves citacions i l'actualització de coneixment de grups determinats (p. ex. Agave a la península Ibèrica).
  • Taxonomia: treballs en la tipificació de tàxons de Carlos Pau (dos d'africans i un de Hieracium) i de tàxons d'Amaranthus de Sennen, així com sobre nomenclatura de la tribu Paniceae i dues especies calcícoles de Pinguicula; cal destacar la publicació de la primera cita a la península Ibèrica i les Illes Balears de Stellaria ruderalis.
  • Col·leccions: s’ha treballat en la importància dels herbaris per al coneixement de la flora, la conservació i la taxonomia, i en una nova metodologia per a estandarditzar plecs fotogràfics. S’ha fet recerca sobre l’acidesa en les col·leccions dels museus d’història natural i tasques de catalogació, conservació i revisió del gabinet de curiositats de la família Salvador, conservat a l’Institut Botànic de Barcelona, i, en referència a aquest darrer, s’ha estudiat la correspondència de Joan Salvador amb Hans Sloane.


Carles Benedí

Xavier Font

Laura Gavioli

Carlos Gómez

Neus Ibáñez

Jordi López Pujol

Josep Maria Montserrat

Julià Molero

Neus Nualart

Llorenç Sáez

Ignasi Soriano